top of page
  • Writer's pictureToni Lempinen

Seksiä ja sympatiaa - nyt puhutaan seksistä!

Updated: Feb 10, 2019



Pari vuotta sitten Suomen ylpeytemme, Saara Aalto, osallistui Brittien X-Factor -kisaan sijoittuen uljaasti toiseksi. Samaan aikaan kisassa oli mukana nuori neitokainen, nimeltä Emily Middlemas. Kerran hän esitti koskettavan ja herkän kappaleen "Wishing on a star". Olen kuunnellut sitä toistolla eri artistien esittämänä ja kuuntelen sitä tälläkin hetkellä. Tällä biisillä pääsenkin mainiosti sopivaan tunnelmaan kirjoittaessani seuraavaa postausta, jossa käsittelen seksuaalisuutta aiheena, jonka olen lisännyt uutena kategoriana blogini aihealueisiin.


Olen aina ollut se suvun musta lammas. Se pojankloppi, joka meni armeijan sijaan sivariin, rippileirin sijaan päiväkouluun ja tyttöjen sijaan häntä kiinnosti enemmän pojat. Miten näin pääsi käymään? Heitettiinkö minut ilmaan ja saatiin kiinni yhtä kertaa harvemmin? Mustana lampaana on kyllä paljon hauskempaa. Erotun joukosta eikä minun tarvitse huolehtia mustan villan likaantumisesta. Musta hoikentaa ja tuntuu hyvältä päällä. Asioita on kiva tehdä toisin ja herättää paheksuntaa muissa sukulaisissa. Minä olen saavuttanut elämässä sellaisen asian, kuin "vapaus", eikä minua muiden mielipiteet sen koommin kiinnosta.


"I'm gay because when I was 4, I sneezed and nobody said "bless you" and the devil entered my body and made me the sassy bitch I'm today."


Blogini sivulla, jossa kerron tarkemmin itsestäni, paljastan kiinnostukseni opiskella seksologiaa. Viime aikoina kiinnostukseni on vain lisääntynyt ja olen pohtinut sitä, ihan näin aikuisten oikeasti, yhtenä mahdollisena erikoistumisalana. Tällöin vaihtoehtoisina ammattinimikkeinäni voivat olla seksuaalineuvoja, seksuaalikasvattaja, seksuaaliterapeutti sekä kliininen seksologi. Tällä hetkellä Suomessa toimii noin 700 seksologian ammattihenkilöä, jotka kuuluvat NACS (Nordic Assosiation of Clinical Sexology) -organisaation alaisuuteen. Suomessa seksologien auktorisoinnista vastaa Suomen Seksologinen Seura, josta pääset lukemaan lisää täältä.


Muistan vieläkin sen luennon, jossa opettajamme kertoi kovaan ääneen ja silmät niin sanotusti kuurnapillaan, että seksi on tärkeä osa elämää. Samalla luennolla käsiteltiin kaikenlaisia asioita aina ehkäisyvälineistä seksileluihin. On todella yllättävää, miten paljon seksileluilla on lääketieteellistä taustaa. Tottakai ne on testattu niin, että säästyttäisiin mahdollisimman monelta ihmishengeltä - silti joskus mopo karkaa käsistä keneltä tahansa. Seksi on jo liiankin pitkään ollut tabu, iso paha susi, josta ei tohdita puhua. Yhteiskunnan normien ja moraalien mukaan meidän pitäisi pukeutua punaiseen hilkkaan ja viedä isotädille ne saakelin leivokset ja muistaa pysytellä tutulla polulla. Vieraille ei saa puhua. Jopa kaikkien rakastama Prinsessa Ruusunen rikkoi tätä käskyä ja tanssi Prinssi Philipin kanssa keskellä metsää, rakastui, ja pisti sormensa värttinän piikkiin. Kuinka ollakaan. Kielletty hedelmä maistui tässäkin tapauksessa mehukkaalta ja täyteläiseltä, vähän niin kuin seksikin.



Monet aikuiset tuskailevat keskenään kuinka pitää lapsilleen se keskustelu, joissa kukkaset ja mehiläiset mainitaan ensimmäisen kerran asiayhteydessä, jota lapset eivät saata uskoa todeksi. Minä en tuota keskustelua koskaan kuullut ja tällainen minusta tuli. Minä pidin tämän keskustelun oma-aloitteisesti kohdistaen sen rakkaaseen mummooni. Mummo parka. Tässä vaiheessa serkkuni Iida ja Olena lukevat kirjoitusta järkyttyneenä.


Muutama viikko sitten aloin lukea Duodecimin teosta, nimeltä "Mielen seksuaalisuus". En ole vielä päässyt kovin pitkälle, sillä oikeat opiskelut vievät aikaani turhankin paljon. Kontulan ajatuksia on kuitenkin helppo reflektoida omaan seksuaaliseen identiteettiini, jotta voin ammentaa lisää tietoa tästä kiusallisen mielenkiintoisesta aiheesta. Se kiinnostaa myös sinuakin. Olkoon se meidän yhteinen salaisuutemme. Seksuaalisuus on niin moniulotteinen asia, ettei sitä edes voi käsittää.


"Rento ja retee olo"


Tätä moni ihminen on minulta kysynyt. Ensimmäinen tapaus, jolloin huomasin tai lähinnä ihmettelin erilaisuuttani ja reaktiotani, tapahtui alle kouluikäisenä. Niin ainakin muistelisin. Selailin Anttilan mainoslehteä ja makasin mahallani mummon sängyllä. Katselin kuvia ja tutkiskelin lehden sisältöä. Pääsin miesten vaatemainoksiin. Eräällä sivulla oli mies ilman paitaa. Miehellä oli housut yllään muttei sukkia. Miehen vieressä oli teksti "rento ja retee olo". Muistan, miten hämmentyneenä tuijotin miestä ja ihmettelin miksi minä niin tein. Pölö minä

olen aina ollut mutta että vielä tämä! Irina hymyilee ja pudistelee päätään. Tai tämän hän jo tiesikin. Yritän muistella jotain muuta tilannetta, joka olisi aiheuttanut minulle hämmentäviä tunteita. Mieleeni tuli kyllä yksi tilanne, mutta sen pidän mieluummin omana tietonani. Samalla yritän pitää myös tietynlaista tasoa yllä laajentaessani blogini antia ja kirjoa. Vaikka olenhan minä melko irstas ja täysin menetetty tapaus. Työkaverini Marika, Tanja, Katri ja Laura ovat asiasta täysin samaa mieltä :) Voi kunpa se mainoksen uros tietäisi, että hän sai Tontsan vaihtamaan kaliiperia pelkällä paidattomuudellaan.


Seksuaalinen identiteettini kehittyi yläasteen myötä, kun kiinnostuin Euroviisuista ja kreikkalaisesta laulajasta, Sakis Rouvaksesta. Samoihin aikoihin kirjoittelin kaiken maailman kirjoituksia vihkoon. Voin kertoa, että ne kirjoitukset eivät olleet mitään iltasatuja vaan vispilänkauppaa isolla V:llä - liiketalous ei sen koommin sitten kiinnostanut. Sitten menin lukioon, jolloin alkoivat ikävät ajat, mitä seksuaaliseen kehittymiseeni tulee. Pieni kyläpahanen, jossa muiden asiat kiinnostavat enemmän kuin omat. Omat yksityisasiani olivat koko kansan viihdettä. Tai niinhän ne ovat nykyäänkin, mutta onneksi olen tullut sinuiksi itseni kanssa. Sinä ja minä, liikennevaloissa. Onneksi pääsin pois, muutin Nokialle ja sain viimein ensisuudelmani 18-vuotiaana Tampereen Pyynikillä. Voi että, mitä kaikkea näistä asioista voikaan kirjoittaa.


Nyt olen päässyt siihen pisteeseen, että seksikaupoissa käyminen tuo suurta iloa. Enkä tarkoita fyysistä iloa vaan henkistä. Suosittelen sitä lämmöllä kaikille lukijoilleni. Sieltä ei tarvitse ostaa mitään, pelkkänä kokemuksena moisessa putiikissa käyminen on jo paljon. Edellisen kerran pyörähdin Erotic Center -nimisessä liikkeessä viime lauantaina, jolloin ostin itselleni pörröiset käsiraudat. Samana iltana laitoin käsiraudat kiinni oikeaan käteeni ja menin sillä asukokonaisuudella Satakunnan Seta Ry:n järjestämiin pimeisiin viettelysten bileisiin impi ihanaisten vahvistuksella. Ohjelmassa oli musiikkia ja huikea burlesque-esitys. Lisäksi teeman mukaisesti parhaiten pukeutuneet palkittaisiin illan myötä. Lopulta kolme onnekasta palkittiin Finnkinon kuuden euron herkkulipulla - ja minä olin heistä yksi. Hurraa!

Näihin kuviin ja tunnelmiin.

216 views0 comments
bottom of page